Iniţial, pe lista activelor scoase la vânzare nu se aflau proprietăţi imobiliare, însă acum este inclusă şi reşedinţa consulului elen dintr-un cartier de lux din Londra, dar şi clădiri de birouri în Bruxelles şi Belgrad, susţin sursele.
De asemenea, şi un fost palat regal din apropierea Atenei ar putea fi vândut sau închiriat.
Potrivit acordurilor convenite cu UE şi FMI, Grecia s-a angajat să strângă 50 miliarde de euro din privatizări până în 2020, din care jumătate din sectorul imobiliar, iar în acest an a strâns doar 1,8 miliarde de euro.
Săptămâna trecută, Agenţia de privatizare din Grecia a relansat programul de privatizări, după cinci luni de inactivitate provocată de turbulenţele politice.
O misiune a reprezentanţilor FMI, UE şi BCE este în prezent la Atena, pentru ajuta guvernul grec să finalizeze un nou pachet de măsuri care să genereze economii bugetare de peste 11,5 miliarde de euro, o condiţie necesară pentru deblocarea unei noi tranşe din programul de ajutor.
Dacă va obţine un raport pozitiv din partea creditorilor internaţionali, premierul elen Antonis Samaras intenţionează să ceară un răgaz suplimentar de doi ani pentru a îndeplini obiectivele de reducere a deficitului public solicitate de creditorii internaţionali, în schimbul planului de ajutor în valoare de 130 miliarde de euro acordat în martie.