Antena 3 CNN Externe Grecia, paralizată din nou de greva transportatorilor. Şoferii de camioane au blocat o autostradă

Grecia, paralizată din nou de greva transportatorilor. Şoferii de camioane au blocat o autostradă

Grecia, paralizată din nou de greva transportatorilor. Şoferii de camioane au blocat o autostradă
15 Sep 2010   •   15:55

Grecia este din nou paralizată de greva generală pe termen nelimitat a transportatorilor. Şoferii de camioane au blocat o autostradă, iar lucrătorii feroviari au ocupat o clădire a administraţiei de la Atena.

Şoferii de camioane din Grecia şi-au continuat greva şi au încercat să blocheze alimentarea cu combustibil a benzinăriilor. Oamenii au blocat o autostradă pentru a încerca să îşi impună punctul de vedere. Totuşi, datorită intervenţiei poliţiştilor, carburanţii au ajuns la consumatori.

Oamenii sunt nemulţumiţi că guvernul a decis ca, în următorii trei ani, să crească treptat numărul licenţelor pe care le acordă în acest sector, ceea ce pentru proprietarii de cisterne şi camioane înseamnă mai multă concureţă şi chiar faliment. Au protestat şi cei din sectorul feroviar, nemulţumiţi de politica de austeritate a oficialilor eleni.

Protestele transportatorilor coincid cu vizita, la Atena, a reprezentanţuilor Uniunii Europene şi ai FMI. Cele două instituţii au împrumutat Grecia cu 110 miliarde de euro.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: grevă transportatori
Cele mai noi știri
Parteneri
x close