Antena 3 CNN Externe Grecia interzice munca în aer liber până după-amiaza. Care este motivul pentru care au luat această decizie

Grecia interzice munca în aer liber până după-amiaza. Care este motivul pentru care au luat această decizie

New Project - 2024-07-16T204109.386
Imagine cu caracter ilustrativ | Sursă foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    16 Iul 2024   •   20:43

Grecia a interzis unor întreprinderi să își lase angajații să muncească în aer liber în timpul orelor de după-amiază din această săptămână, în timp ce țara este cuprinsă de un nou val de căldură, notează ekathimerini.com.

Constructorii, livratorii de alimente, curierii și constructorii de nave se numără printre cei care trebuie să întrerupă lucrul de la prânz până la ora 17.00, de marți până vineri, deoarece se așteaptă ca temperaturile să atingă 42-43 grade Celsius în unele părți ale Greciei, a declarat Ministerul Muncii din Grecia.

Mai multe regiuni ale lumii, din Statele Unite până în India, au suferit în mod similar în această vară din cauza căldurii extreme care a provocat pene de curent și incendii de vegetație.

În Grecia, temperaturile ridicate au perturbat în mod repetat activitățile zilnice începând cu luna iunie, iar sute de incendii de vegetație au izbucnit, alimentate de vânturi puternice, după cea mai caldă iarnă înregistrată vreodată, pe care oamenii de știință o leagă de schimbările climatice globale.

Meteorologii spun că temperaturile nu vor scădea cu mult până la sfârșitul lunii.

Deoarece în cea mai mare parte a Greciei a plouat puțin sau deloc în ultimele luni, multe dintre insulele sale, care atrag milioane de turiști pe timpul verii, se confruntă, de asemenea, cu lipsa apei.

„Uneori am dureri de cap, amețeli, vedere încețoșată”, a declarat Adamantia Krassa, în vârstă de 44 de ani, care curăță străzile municipale.

„La temperaturi atât de ridicate, cred că ar trebui să ne oprim din lucru după o anumită oră, să facem o pauză și apoi să reluăm.”

O unitate mobilă a Crucii Roșii a fost staționată în Piața Syntagma din centrul Atenei pentru a oferi asistență trecătorilor.

„Trecem printr-o perioadă prelungită de temperaturi ridicate. Toată această solicitare fizică are efecte negative asupra corpului uman”, a declarat coordonatoarea unității, Dimitra Tsekoura.

Cel puțin șase turiști, inclusiv cunoscutul prezentator de televiziune britanic Michael Mosley, au murit luna trecută din cauza căldurii intense.

×
Subiecte în articol: Grecia munca aer liber căldură canicula
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close