Antena 3 CNN Externe Grecia interzice fumatul în locuri publice de la 1 iulie

Grecia interzice fumatul în locuri publice de la 1 iulie

Grecia interzice fumatul în locuri publice de la 1 iulie
12 Iun 2009   •   12:36

Fumatul în locurile publice va fi interzis începând cu data de 1 iulie în Grecia, potrivit unui anunţ al Ministrului grec al Sănătăţii, Dimitris Avramopoulos, citat de AFP. Este a treia tentativă de reducere a consumului de tutun, după ce legile votate în 2002 şi 2003 au rămas fără efect.

Grecia deţine recordul european la numărul de fumători, aproape jumătate din populaţie fiind fumătoare. Anual, 20.000 de oameni mor din cauza consumului de tutun în această ţară.

În urmă cu un an, parlamentul grec a adoptat o lege potrivit căreia resturantele şi barurile cu suprafeţe mai mari de 70 de metri pătraţi tebuie să amenajeze spaţii închise pentru fumători. Localurile mai mici vor trebui să aleagă între a-i primi pe fumători sau a le interzice accesul integral.

Şi Congresul american le dă fumătorilor o nouă lovitură. Senatul a adoptat o lege, care acordă guvernului federal puteri fără precedent, în ce priveşte limitarea publicităţii pentru produse din tutun şi a conţinutului de nicotină din ţigări. Textul de lege, votat cu majoritate covârşitoare, este descris drept "cea mai puternică măsură pentru reducerea fumatului" din istoria Congresului. Legea trebuie votată şi de Camera Reprezentanţilor, care a adoptat-o într-o formă diferită, iar apoi semnată de preşedintele Obama, care s-a declarat deja în favoarea ei.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: fumat
Cele mai noi știri
Parteneri
x close