Antena 3 CNN Externe Grecia ar putea câştiga aproximativ 300 de miliarde de euro din privatizări

Grecia ar putea câştiga aproximativ 300 de miliarde de euro din privatizări

Grecia ar putea câştiga aproximativ 300 de miliarde de euro din privatizări
Foto: INTACT Images/EPA
28 Mai 2011   •   19:42

Grecia se confruntă, în continuare, cu una din cele mai tensionate situaţii economice şi sociale din Uniunea Europeană. Conform oficialilor europeni, Grecia nu îşi foloseşte întregul potenţial pentru a accelera procesul de consolidare. Potenţialul programului de privatizare, de exemplu, "nu este destul de ambiţios", conform unui oficial al Băncii Centrale Europene, citat de Reuters.

Programul – parte a unui pachet mai larg de măsuri menite să ajute statul – are ca ţintă să aducă 50 de miliarde de euro până în 2015.

“Guvernul elen are acţiuni în companii listate, deţine proprietăţi imobiliare. Experţii estimează că potenţialul (din privatizări) este de 300 de miliarde de euro", a spus oficialul Băncii Centrale Europene, Juergen Stark.

Statul elen, al cărui datorii se ridică la 330 de miliarde de euro are nevoie de susţinere din partea partidelor politice din Opoziţie pentru a implementa noi reforme fiscale, înainte ca Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeană să elibereze următoarele tranşe de împrumut pentru ajutor.

Oficiali din Uniunea Europeană au cerut autorităţilor de la Atena să urgenteze procesul de privatizare şi au sugerat, de asemenea, înfiinţarea unei instituţii care să se ocupe exclusiv de acest proces.


×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close