Antena 3 CNN Externe Grecia. Alegeri legislative anticipate câştigate de partidul de la putere

Grecia. Alegeri legislative anticipate câştigate de partidul de la putere

Grecia. Alegeri legislative anticipate câştigate de partidul de la putere
17 Sep 2007   •   11:16

Partidul Noua Democraţie, aflat la putere, a câştigat alegerile legislative anticipate din Grecia. Premierul conservator Costas Karamanlis a proclamat victoria formaţiunii sale, care a obţinut aproape 42 % din voturi. Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, l-a felicitat telefonic pe premierul grec pentru succesul partidului său. După anunţarea primelor rezultate, sute de susţinători ai dreptei s-au adunat la sediul Partidului Noua Democraţie pentru a sărbători victoria. Deşi înfrângerea părea iminentă, Costas Karamanlis a obţinut un nou mandat de 4 ani. Cabinetul său a fost criticat dur pentru modul în care a gestionat criza incendiilor care au devastat luna trecută ţara.

Potrivit analiştilor, rivalii din cadrul Mişcării Socialiste Panelene nu au reuşit să folosească în favoarea lor nemulţumirea oamenilor. Scrutinul ar putea avea urmări grave pentru formaţiunea socialistă.

Liderul Pasok, George Papandreou, a recunoscut înfrângerea partidului său. Mai mult, oficialul a precizat că partidul se află într-o fază critică, de care el este responsabil.

Antena 3

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close