Antena 3 CNN Externe Gordon Brown: În Irak au fost comise erori

Gordon Brown: În Irak au fost comise erori


Gordon Brown: În Irak au fost comise erori
11 Mai 2007   •   14:36

Ministrul britanic de Finanţe, Gordon Brown, şi-a anunţat candidatura la succesiunea lui Blair în funcţia de lider al Partidului Laburist. Prin urmare, şi la cea de premier. Prezentat drept succesorul premierului Tony Blair, a declarat vineri la Londra că în Irak ''au fost comise erori''. ''Recunosc că au fost comise erori'' în Irak, a declarat Brown presei, întrebat fiind dacă este gata să prezinte scuze pentru războiul din Irak. Tony Blair a refuzat constant să facă acest lucru. În cadrul întâlnirii sale cu presa, Brown a subliniat că Marea Britanie va rămâne angajată în eforturile de asigurare a păcii în Irak, potrivit Rompres.

''Ne vom respecta obligaţiile faţă de poporul irakian'', a declarat Brown, recunoscând că Bagdadul trebuie să se concentreze pe reconcilierea şi redresarea economică a ţării. Brown a fost numit ministru de Finanţe pe 2 mai 1997, după ce formaţiunea laburistă a câştigat în faţa conservatorilor. Născut în 1951 şi educat la Liceul Kirkcaldy şi apoi Universitatea Edinburgh, din Scoţia, Gordon Brown a devenit membru al Parlamentului. Ascensiunea în interiorul Partidului Laburist a fost grăbită de moartea neaşteptată a liderului John Smith, în 1994.

Potrivit zvonurilor de atunci, devenite legendă, Brown şi Blair, vechi amici, ar fi negociat poziţia de lider în timpul unei cine la restaurant. Zvonurile au fost, desigur, infirmate ani la rând de cei doi. Venirea laburiştilor la putere în 1997 i-a adus şi prima funcţie guvernamentală cu adevărat importantă, cea de ministru de Finanţe.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close