Antena 3 CNN Externe Gordon Brown criticat pentru decizia de a nu convoca anticipate

Gordon Brown criticat pentru decizia de a nu convoca anticipate

Gordon Brown criticat pentru decizia de a nu convoca anticipate
07 Oct 2007   •   14:50

Opoziţia de la Londra, dar şi presa britanică au criticat duminică decizia premierului Gordon Brown de a nu convoca alegeri anticipate în această toamnă. Conservatorii susţin că şeful cabinetului se teme de ultimele sondaje de opinie, care arată că laburiştii se află pe locul 2 în preferinţele electoratului.

Presa de la Londra a vorbit, în ultimele săptămâni, de posibilitatea convocării unui scrutin anticipat, după ce chiar premierul a făcut o serie de speculaţii pe această temă. Premierul Gordon Brown a explicat, pentru BBC, că doreşte un scrutin bazat pe viziunea sa pentru schimbare, nu pe competenţa în gestionarea unor crize. Şeful cabinetului a precizat că exclude alegerile legislative pentru acest an, cu excepţia unor circumstanţe extraordinare. Mai mult, Brown a precizat că este puţin probabil să convoace alegeri legislative anticipate şi anul viitor.

Liderii opoziţiei de la Londra au reacţionat imediat. Partidul Conservator şi-a exprimat dezamăgirea faţă de refuzul lui Gordon Brown. Opoziţia consideră că Brown se teme de ultimele sondaje de opinie care arată că Partidul Laburist este devansat de formaţiunea conservatoare. Un sondaj publicat astăzi arată că Partidul Conservator are o cotă de popularitate de 44%, faţă de doar 38% în cazul laburiştilor.

Gordon Brown nu a scăpat nici de criticile presei. Mai multe publicaţii au vorbit de o „decizie periculoasă pentru continuarea mandatului premierului”. Potrivit săptămânalului Sunday Telegraph, Brown s-a pus într-o situaţie dificilă, după ce a lansat speculaţii despre alegeri, doar pentru a speria opoziţia. Săptămânalul News of the World a precizat că a devenit nesigură chiar şi poziţia lui Brown ca lider al laburiştilor.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close