Antena 3 CNN Externe Golful Persic. Iranienii au arestat 3 finlandezi

Golful Persic. Iranienii au arestat 3 finlandezi

Golful Persic. Iranienii au arestat 3 finlandezi
06 Iun 2007   •   13:10
UPDATE: Ministrul finlandez de Externe, Ilkka Kanerva, a declarat că este posibil ca Iranul să îi elibereze pe cei trei finlandezi reţinuţi în cursul zilei de miercuri. Potrivit acestuia finlandezii pescuiau la 2 iunie, în apropiere de Abu Musa, o insulă revendicată atât de Iran, cât şi de Emiratele Arabe Unite.

Autorităţile iraniene au arestat 3 cetăţeni finlandezi în apropiere de Golful Persic. Cei trei, aflaţi la pescuit, sunt acuzaţi că au pătruns ilegal în apele teritoriale ale Iranului. Anunţul a fost făcut de Ministerul finlandez al Afacerilor Externe. Incidentul vine la doar 3 luni de la un alt scandal, în care implicaţi au fost de data asta britanici. În martie, 15 membri ai Marinei Regale britanice au fost arestaţi de iranieni în timp ce se aflau într-o inspecţie de rutină a unui vas comercial.

Cei 15 se aflau ilegal în apele teritoriale iraniene, au acuzat autorităţile de la Teheran, deşi membrii Marinei susţin că se aflau în apele irakiene. Militarii efectuau patrulări navale în estuarul Şatt-el-Arab, care desparte Irakul de Iran. Unul din foştii prizonieri, căpitanul Chris Air, declara înainte de plecare că misiunea sa include ?colectarea informaţiilor despre activitatea iraniană în zonă?.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close