Antena 3 CNN Externe Gestul pe care l-a făcut un ospătar nemulțumit, după ce a primit bacșiș de 500 de euro: "Am crezut că am fost generos"

Gestul pe care l-a făcut un ospătar nemulțumit, după ce a primit bacșiș de 500 de euro: "Am crezut că am fost generos"

Ştefan Petrică
1 minut de citit Publicat la 09:50 16 Aug 2023 Modificat la 09:50 16 Aug 2023
Proiect nou
Gestul pe care l-a făcut un ospătar, după ce a primit bacșiș de 500 de euro: "Am crezut că am fost generos" Sursa foto: Getty Images I miniseries

Un bărbat italian bogat, a savurat o masă la un restaurant de prestigiu din Saint Tropez de pe Riviera Franceză. 

După ce a achitat nota de plată, a ales să-i ofere ospătarului un bacșiș de 500 de euro.

Acest lucru nu a fost suficient pentru chelner, care l-a urmat pe bărbatul italian până în parcare și i-a cerut să-i mai dea 500 de euro pentru a ajunge la "limita minimă” de 1.000 de euro bacșiș, după cum a relatat ziarul local „Nice Matin”.

Aceasta corespunde cu aproximativ 20 la sută din suma facturii.

Citește și: Mesajul lăsat de un chelner pe nota de plată, după ce un client a cerut gheață în vin: "Dați-i fetei o mărire de salariu, este o legendă!”

Supărat, clientul și-a exprimat frustrarea unui prieten francez, menționând că nu va mai reveni vreodată în Saint-Tropez.

"Am crezut că am fost generos lăsând 500 de euro, în schimb am fost mustrat", a spus bărbatul, potrivit Daily Mail.

În plus, cerințele pentru bacșiș sunt considerabile în această stațiune de vacanță.

Alți turiști au împărtășit că unele restaurante impun o sumă minimă de consum de 1.500 de euro pe persoană, iar în alte zone ale Coastei de Azur se așteaptă ca cheltuielile să fie de cel puțin 10.000 de euro.

×
x close