Un bărbat italian bogat, a savurat o masă la un restaurant de prestigiu din Saint Tropez de pe Riviera Franceză.
După ce a achitat nota de plată, a ales să-i ofere ospătarului un bacșiș de 500 de euro.
Acest lucru nu a fost suficient pentru chelner, care l-a urmat pe bărbatul italian până în parcare și i-a cerut să-i mai dea 500 de euro pentru a ajunge la "limita minimă” de 1.000 de euro bacșiș, după cum a relatat ziarul local „Nice Matin”.
Aceasta corespunde cu aproximativ 20 la sută din suma facturii.
Supărat, clientul și-a exprimat frustrarea unui prieten francez, menționând că nu va mai reveni vreodată în Saint-Tropez.
"Am crezut că am fost generos lăsând 500 de euro, în schimb am fost mustrat", a spus bărbatul, potrivit Daily Mail.
În plus, cerințele pentru bacșiș sunt considerabile în această stațiune de vacanță.
Alți turiști au împărtășit că unele restaurante impun o sumă minimă de consum de 1.500 de euro pe persoană, iar în alte zone ale Coastei de Azur se așteaptă ca cheltuielile să fie de cel puțin 10.000 de euro.