Antena 3 CNN Externe Germania vrea să închidă 3 centrale nucleare

Germania vrea să închidă 3 centrale nucleare

Germania vrea să închidă 3 centrale nucleare
17 Iul 2007   •   14:54

Berlinul pune în discuţie închiderea vechilor centrale nucleare, în urma unor incidente provocate de activitatea reactoarelor de la 2 centre nucleare. Ministrul german al Mediului, Sigmar Gabriel, va reuni la sfârşitul acestei veri grupurile energetice pentru a discuta despre o închidere rapidă a celor mai vechi centrale nucleare, după incidentele produse la două centre ale grupului Vattenfall, a declarat ministrul.

Ministrul social-democrat a subliniat că reactoarele vechi prezintă o adevărată ameninţare, menţionând incidentele de la sfârşitul lui iunie şi începutul lui iulie de la centralele nucleare Kruemmel şi Brunsbuettel, aparţinând grupului Vattenfall. Mai multe companii germane producătoare de energie cer o prelungire a duratei de viaţă prevăzute pentru unele dintre cele 17 centrale nucleare încă active pe teritoriul Germaniei, potrivit Mediafax.


Vattenfall ar dori o suspendare a acestei decizii pentru centrala de la Brunsbuettel, care s-ar închide în mod normal în februarie 2009, în timp ce compania RWE vrea o prelungire a activităţii centralei sale de la Biblis, oprită din februarie din cauza unor probleme tehnice. Biblis (deschisă în 1974), Brunsbuettel şi Neckarwestheim (în activitate din 1976), sunt cele mai vechi centrale nucleare germane aflate încă în activitate.

Gabriel a apreciat marţi că cele mai vechi reactoare trebuie oprite, iar activitatea centralelor nucleare mai recente trebuie intensificată. Vattenfall Europe, filiala germană a grupului suedez Vattenfall, anunţase luni demisia unor oficiali responsabili de operaţiunile sale nucleare şi a directorului departamentului de comunicare.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close