Antena 3 CNN Externe Germania vrea o carte de istorie a UE

Germania vrea o carte de istorie a UE

Germania vrea o carte de istorie a UE
23 Feb 2007   •   15:20

Preşedinţia germană a Uniunii Europene va lansa o dezbatere privind publicarea unei cărţi de istorie europeană comună, care să servească drept model pentru manualele de istorie editate în toate cele 27 de state membre ale forului comunitar. Germania va prezenta această iniţiativă la reuniunea informală a miniştrilor europeni ai Educaţiei şi Culturii ce va avea loc în zilele de 1 şi 2 martie la Heidelberg, potrivit Rompres.

Cartea se concentrează foarte mult asupra unei analize a evoluţiei Uniunii Europene. Conform Rompres, ea indică deja existenţa unor diferenţe de opinie între cele două naţiuni. Germania şi Franţa îşi prezintă punctele de vedere privind comunismul şi rolul Statelor Unite în Europa în capitole separate.

Cotidianul ?EU Observer? spune însă că iniţiativa este similară cu un proiect mai vechi, franco-german. ?Histoire Geschichte? a fost semnată de un grup de zece istorici, cinci francezi şi cinci germani.

Opiniile diferite între statele comunitare pot fi observate chiar şi acum, cu puţin timp înaintea semnării Declaraţiei ce va marca la 25 martie, la Berlin, împlinirea a 50 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, actul de naştere al edificiului european.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close