Antena 3 CNN Externe Germania, noua țintă a teoriilor conspirației rusești. Este acuzată că implementa un program biologic militar în Ucraina

Germania, noua țintă a teoriilor conspirației rusești. Este acuzată că implementa un program biologic militar în Ucraina

Reprezentantul permanent al Rusiei la Oficiul ONU, Gennady Gatilov, spune că s-au găsit dovezi cu privire la activități biologice militare ale Germaniei în Ucraina. Astfel, statul european devine noua țintă a teoriilor conspirației.

Rusia dezinformare teoria conspiratiei
Germania, noua țintă a teoriilor conspirației rusești. Este acuzată că implementa un program biologic militar în Ucraina Sursa foto: Twitter/ theconversation.com
de Cerasela Stafie    |    31 Mar 2022   •   23:57

Potrivit lui Gennady Gatilov, în afară de cercetări și experimente științifice, teritoriul Ucrainei a fost folosit pentru furnizarea de biomateriale și tulpini de agenți patogeni biologici periculoși către laboratoarele militare din Statele Unite și alte țări.

Documentele confirmă că Germania își implementa propriul program biologic militar în Ucraina, a declarat joi, reprezentantul permanent al Rusiei la Oficiul ONU la o ședință plenară a Conferinței pentru Dezarmare.

Potrivit acestuia, pe lângă cercetări și experimente științifice, teritoriul Ucrainei a fost folosit și pentru furnizarea de biomateriale și tulpini de agenți patogeni biologici periculoși laboratoarelor militare din Statele Unite și alte țări, inclusiv Regatul Unit, Georgia și Germania.

”În special, peste 10.000 de mostre au fost trimise la Centrul Lugar din Georgia. Printre beneficiari se numără și un laborator de referință din Regatul Unit, unde au fost trimise 773 de mostre, precum și Institutul Leffler din Germania”, a precizat oficialul rus, anunță agenția de presă rusă de stat TASS.

”Este de remarcat faptul că documentele confirmă că Germania a fost implementat propriul program biologic militar în Ucraina. Acesta avea ca scop studierea potențialului bolilor mortale, precum febra hemoragică Congo-Crimeea, în Europa de Est”, a adăugat acesta.

Tot ce e nou în această poveste este implicarea mai multor țări, precum Germania, Marea Britanie sau Georgia. Acuzațiile sunt unele care au fost lansate și împotriva Statelor Unite ale Americii. Țările occidentale au acuzat și anterior Rusia că a răspândit teorii ”sălbatice” ale conspirației la Organizația Națiunilor Unite, după ce trimisul Moscovei le-a spus diplomaților că America și Ucraina au cercetat utilizarea liliecilor pentru a desfășura un război biologic. 

Rușii afirmau că aproximativ 30 de laboratoare de pe teritoriul Ucrainei efectuează ”experimente biologice foarte periculoase” menite să răspândească ”patogeni virali” de la lilieci la oameni. Printre agenții patogeni se numără ciuma, antraxul, holera și alte boli letale. Nu a fost furnizat absolut nicio dovadă pentru a susține aceste spuse.

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close