Antena 3 CNN Externe Germania şi Marea Britanie - cele mai poluante

Germania şi Marea Britanie - cele mai poluante

Germania şi Marea Britanie - cele mai poluante
13 Mai 2007   •   14:22

Germania şi Marea Britanie s-au plasat pe primele locuri în ?topul celor mai poluante 30 de ţări? - un rating al centralelor electrice poluatoare de pe teritoriul Europei, realizat anual de Fondul Mondial pentru Natură, WWF. Potrivit raportului pentru anul 2007, în Germania şi Marea Britanie se află câte zece centrale electrice ?murdare din punct de vedere ecologic?. Centrale de energie electrică ce funcţionează pe cărbune brun, recunoscut drept cel mai poluant tip de combustibil, se mai află şi în Grecia, Polonia, Cehia şi Spania.

WWF subliniază că noile cerinţe elaborate de Comisia Europeană în ceea ce priveşte funcţionarea sistemului european de comerţ cu cote pentru emisia de noxe - cerinţe care vor intra în vigoare începând din 2013 - vor contribui la trecerea centralelor electrice la tipuri de combustibili mai nepoluanţi.

Potrivit experţilor Fondului, utilizarea de către producătorii de energie electrică a cărbunelui brun va duce în următoarele decenii la cele mai mari niveluri de emisii de CO2 pe continent. UE s-a obligat în regim unilateral să reducă până în 2020 cu 20% volumul de gaze cu efect de seră.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close