Antena 3 CNN Externe Germania recâştigă încrederea investitorilor, euro creşte în faţa dolarului

Germania recâştigă încrederea investitorilor, euro creşte în faţa dolarului

Germania recâştigă încrederea investitorilor, euro creşte în faţa dolarului
Foto: firstpost.com
de N.B.    |    23 Noi 2012   •   13:18

Euro a ajuns la cel mai ridicat nivel în raport cu dolarul din ultimele trei săptămâni, pe fondul unei creşteri a încrederii investitorilor în Germania, ceea ce a alimentat speranţele că cea mai mare economie a Europei are capacitatea să treacă prin dificultăţile crizei care a cuprins "bătrânul continent", informează BusinessWeek.

Încrederea oamenilor de afaceri în economia Germaniei a crescut în noiembrie pentru prima oară în ultimele opt luni, de la un minim al ultimilor doi ani şi jumătate, şi a luat prin suprindere analiştii care anticipau continuarea percepţiei negative, iar informaţia a dus la aprecierea euro.

Indicele privind climatul de afaceri calculat de institul german Ifo, pe baza intervievării a 7.000 de şefi de companii, a urcat la 101,4 puncte, de la 100 în octombrie. Analiştii anticipau un declin al indicelui la 99,5 puncte.
   
Euro este în creştere cu 0,1%, la 1,2901 dolari pe unitate, după ce a atins 1,2913 dolari pe unitate, cel mai ridicat nivel după 2 noiembrie. În această săptămână, cotaţia euro a urcat cu 1,2% în raport cu dolarul. 
   
Un raport separat a arătat că şi încrederea oamenilor de afaceri în economia franceză a crescut în această lună de la cel mai scăzut nivel din peste trei ani.
   
Oficiul federal de statistică din Germania a confirmat vineri că creşterea economiei a încetinit la 0,2% în trimestrul al treilea, de la 0,3% în trimestrul precedent. Exporturile, cheltuielile de consum şi construcţiile au avut cea mai mare contribuţie la acest avans.

×
Subiecte în articol: Germania Franta zona euro
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close