Antena 3 CNN Externe Germania. Proteste înaintea summitului G8

Germania. Proteste înaintea summitului G8

Germania. Proteste înaintea summitului G8
02 Iun 2007   •   18:15

Demonstraţiile din Germania legate de apropierea summitului G8 s-au lăsat cu violenţe grave. Unii protestatari din Rostock au început să arunce în poliţişti cu pietre şi petarde. Forţele de ordine au intervenit în mijlocul lor şi au încercat să îi calmeze. 13.000 de poliţişti s-au dovedit aproape insuficienţi pentru mulţimea nervoasă. La un moment dat lucrurile au degenerat aşa de mult încât poliţia a fost nevoită să intervină în forţă.

Aproape 30.000 de oameni au protestat sâmbătă la Rostock, în Germania, încă de dimineaţă. Unii demonstranţi şi-au acoperit feţele cu ochelari de soare şi eşarfe, în timp ce alţii au strigat la megafoane slogane şi proteste. Mulţimea de protestatari, compusă din comunişti, anarhişti şi apărători ai mediului, a fost extrem de pestriţă, dar a avut acelaşi scop - să spună ?Nu? globalizării.

Demonstraţii împotriva summit-ului G8 au avut loc şi la Londra, unde un grup de protestatari îmbrăcaţi doar în lenjerie s-au adunat în faţa Parlamentului. Prin tradiţie, summiturile G8 sunt marcate de astfel de proteste de amploare, puse la cale de militanţii antiglobalizare. Summit-ul din Germania va avea loc între 6 şi 8 iunie, într-o staţiune de la Marea Baltică.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close