Antena 3 CNN Externe Germania îşi pregăteşte populaţia de război. Oamenii sunt îndemnaţi să-şi construiască buncăre

Germania îşi pregăteşte populaţia de război. Oamenii sunt îndemnaţi să-şi construiască buncăre

Autoritățile germane iau în considerare renovarea vechilor buncăre

buncar gemania
Germania pregătește scenarii în caz de război. Care este cel mai mare pericol pentru civili, în cazul unui atac
de Mia Lungu    |    07 Iun 2024   •   12:19

În Germania se ia în considerare construirea de pivnițe special construite pentru a fi folosite ca buncăre în caz de război, potrivit unor informații din presa locală.

Oficiali guvernamentali germani au elaborat recomandări privind modul în care să protejeze populația în cazul unui atac, anunță revista Der Spiegel, citată de newsweek.com.

Îngrijorările legate de riscurile de securitate ridicate din cauza invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina au determinat consiliile locale din Germania să ceară guvernului să renoveze vechile buncăre, a raportat presa germană în luna martie.

Cu toate acestea, marile adăposturi publice pentru mii de persoane „nu sunt o măsură de protecție adecvată împotriva armelor moderne de precizie”, care pot provoca distrugeri pe scară largă, cu un timp de avertizare de doar câteva minute, a declarat Der Spiegel, citând un raport care urmează să fie discutat de miniștrii de interne la Potsdam, în această lună.

Cel mai mare pericol pentru populația civilă, în cazul unui atac, potrivit experților germani

Cel mai mare pericol pentru populația civilă în cazul unui atac ar fi „resturile și schijele care zboară sau unda de suflu a unei explozii”, afirmă experții citați de publicație, fără a nominaliza vreun adversar care ar putea lansa un astfel de atac.

Încăperile subterane sau cele din interiorul clădirilor oferă deja o anumită protecție, dar măsuri simple, cum ar fi acoperirea ferestrelor și a deschiderilor, ar putea să sporească protecția.

În marile orașe, camerele sau buncărele existente în clădirile publice, magazinele, parcările subterane și stațiile de metrou ar fi potrivite pentru persoanele care sunt plecate de acasă și care ar avea nevoie să se protejeze de un atac surpriză.

Dar, spre deosebire de cel de-al Doilea Război Mondial, nu sunt așteptate bombardamente pe scară largă, ci mai degrabă vor fi atacuri asupra unor ținte exacte, cum ar fi clădiri guvernamentale și „alte infrastructuri critice”, au declarat experții germani.

Ministrul german al Apărării a declarat că țara sa trebuie să fie pregătită pentru război până în 2029

Boris Pistorius a declarat în fața parlamentarilor că Germania trebuie să își dezvolte capacitățile de descurajare.

La scurt timp după invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina, la începutul anului 2022, cancelarul Olaf Scholz a pus în mișcare o creștere mare a cheltuielilor militare, pe care a descris-o drept un punct de cotitură.

Anul trecut, Pistorius și-a asumat sarcina de a revizui armata, după ani de neglijență, iar în noiembrie a cerut o revizuire a structurii sale.

"Trebuie să fim pregătiți de război până în 2029. Trebuie să asigurăm un factor de descurajare pentru a preveni ce e mai rău. Trei aspecte sunt esențiale în acest sens. Personalul, materialul și finanțele. Într-o situație de urgență, avem nevoie de tineri bărbați și femei care pot apăra această țară.", a precizat acesta.

×
Subiecte în articol: civili razboi Germania buncăre atac pericol
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
DNSC: „Amenințare cibernetică pentru utilizatorii Android”
x close