Antena 3 CNN Externe Germania îşi reafirmă sprijinul pentru Republica Moldova înaintea referendumului de duminică privind aderarea la UE

Germania îşi reafirmă sprijinul pentru Republica Moldova înaintea referendumului de duminică privind aderarea la UE

republica moldova uniunea europeana
Steagul Republicii Moldova alături de cel al Uniunii Europene, imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Getty Images
de Mia Lungu    |    19 Oct 2024   •   14:20

Germania a afirmat sâmbătă că sprijină Republica Moldova în drumul său către Uniunea Europeană (UE) în cadrul referendumului proeuropean pe care fosta republică sovietică îl va organiza duminică, transmite EFE, potrivit Agerpres.

"Următoarele alegeri din R.Moldova şi referendumul privind UE reprezintă o etapă importantă. Poporul R.Moldova îşi decide viitorul. Acest viitor este în inima Europei. Vom continua să sprijinim R.Moldova pe drumul său spre Uniunea Europeană'', a transmis Ministerul de Externe de la Berlin pe contul său de pe platforma X.

Ministerul condus de Annalena Baerbock a subliniat că Rusia preşedintelui Vladimir Putin "nu doar că doreşte să distrugă ordinea noastră europeană de pace, ci atacă şi alegerile din Europa într-un mod hibrid: cu influenţă direcţionată, atacuri cibernetice şi dezinformare răspândită de armata sa de roboţi pe reţele sociale''.

"R.Moldova sfidează aceste pericole, inclusiv cu ajutorul Platformei de Parteneriat pentru R.Moldova, pe care am lansat-o împreună cu partenerii. Ţara s-a eliberat de strangularea şantajului cu gaz rus. Reforme judiciare şi anticorupţie sunt în desfăşurare", a amintit MAE german.

×
Parteneri
x close