Este vorba de muncitorii români, care lucrează la abatoarele și fabricile de procesare a cărnii din zonă, relatează presa locală.
"Privită de la capătul unui drum prin Ungaria, Slovacia, Cehia și Germania, România pare departe. În același timp, efectul in Flensburg este că numărul de infecțiilor COVID din România a explodat în ultimele săptămâni. Autoritățile sanitare locale au consemnat doar săptămâna trecută șapte cazuri de infecții COVID la persoane care au venit din România. Este vorba despre bărbați care doresc să se angajeze în oraș sau în împrejurimi. Unii au semnat deja contracte de angajare când se aflau acasă, alții urmau s-o facă aici", se afirmă într-un articol de pe portalul Shz.de.
Germania a introdus România pe lista țărilor cu risc ridicat
Sursa citată amintește că, din 3 octombrie, Institutul Robert Koch (autoritatea epidemiologică federală germană, n.r.) a introdus România pe lista zonelor cu risc ridicat și oricine care vine din această țară și nu s-a vaccinat sau nu a trecut prin boală trebuie să rămână 10 zile în carantină.
De asemenea, doar 30% din populația României este vaccinată complet anti-COVID iar principala cauză este scepticismul larg răspândit, alimentat de vedete TV și reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe, arată articolul din Shz.de.
Textul menționează și faptul "că sute de oameni mor de COVID în fiecare zi, spitalele sunt suprasolicitate iar situația nu diferă mult la vecinii din Bulgaria".
Purtător de cuvânt al municipalității germane: "Românii nevaccinați din oraș reflectă situația din țara lor"
Persoane din ambele țări vin în Germania să caute de muncă, relatează sursa citată iar românii și bulgarii testați pozitiv la Flensburg sunt, în majoritate, persoane nevaccinate, potrivit lui Christian Reimer, purtătorul de cuvânt al primăriei orașului.
"Situația corespunde celei din țara lor de origine", spune acesta.
Administrația din Flensburg susține că românii testați pozitiv nu sunt doar din industria cărnii, ci și din alte sectoare de activitate, care și-au găsit de lucru prin intermediul agențiilor de muncă temporară.
Potrivit Shz.de, nu se știe câți români au venit în Flensburg în ultimele săptămâni.
"Cât timp aceștia caută doar muncă temporară, nu trebuie să se înregistreze iar autoritățile sanitare îi depistează doar dacă au avut rezultat pozitiv la testul pentru COVID", conchide sursa citată.
Foto: arteră comercială din Flensburg, Germania, pustie în timpul restricțiilor anti-pandemie, februarie 2021