Antena 3 CNN Externe Germania cumpără rachete Patriot în valoare de 5 miliarde de dolari

Germania cumpără rachete Patriot în valoare de 5 miliarde de dolari

Sistem Patriot
Sistem defensiv Patriot. Sursă foto: hepta / DPA Images
de Ioana Coman    |    16 Aug 2024   •   09:29

Statele Unite au anunţat că au aprobat vânzarea către Germania a circa 600 de rachete şi echipamente pentru sistemele sale de apărare antiaeriană Patriot, pentru suma de cinci miliarde de dolari, relatează AFP şi dpa, preluate de Agerpres.

Ca parte a ajutorului său militar pentru Ucraina, Germania a donat Kievului câteva dintre sistemele sale Patriot.

Această vânzare „va consolida politica externă şi de securitate naţională a Statelor Unite prin întărirea securităţii unui aliat NATO, care este şi o forţă importantă pentru stabilitatea economică şi politică în Europa”, a precizat într-un comunicat Agenţia americană de cooperare în materie de apărare (DSCA).

Tranzacţia „va îmbunătăţi capacităţile Germaniei de a face faţă ameninţărilor prezente şi viitoare, şi va creşte capacităţile defensive ale forţelor sale armate”, a adăugat DSCA.

După această aprobare de către Departamentul de Stat al SUA, DSCA a trimis, conform legii, o notificare către Congres, care trebuie să dea unda verde finală.

Germania a donat mai multe sisteme Patriot Ucrainei, a cărei infrastructură este vizată cu regularitate de incursiunile avioanelor şi a dronelor ruseşti, şi care cere mai multe mijloace de apărare antiaeriană.

După lansarea invaziei Rusiei în Ucraina în 2022, Berlinul a renunţat la poziţia sa tradiţional pacifistă şi a devenit al doilea cel mai mare furnizor de ajutor militar către Kiev, după Washington. 

×
Subiecte în articol: Germania rachete rachete Patriot SUA
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close