Antena 3 CNN Externe Germania: Coaliţia Angelei Merkel pierde alegerile în cel mai mare stat

Germania: Coaliţia Angelei Merkel pierde alegerile în cel mai mare stat

Germania: Coaliţia Angelei Merkel pierde alegerile în cel mai mare stat
10 Mai 2010   •   02:53

Coaliţia de partide a cancelarului german Angela Merkel a ieşit pe locul doi în alegerile de duminică, ceea ce presupune că guvernul său a pierdut majoritatea în camera superioară a parlamentului. Votul este privit în mare parte ca un referendum al guvernului lui Merkel.
Exit poll-urile arată că executivul a avut de suferit din cauza furiei alegătorilor pentru felul cum a gestionat criza din Grecia.
Conservatorii lui Merkel au obţinut circa 34 procente în regiunea Nord Rhine-Westphalia (NRW), cel mai populat stat al Germaniei, potrivit sondajelor difuzate de ZDF şi ARD.
Acesta este cel mai slab rezultat din istorie în acest stat.
Aliaţii de coaliţie de la Democraţii Liberi au obţinut 6,5 la sută.
Între timp, opoziţia de centru stânga Democraţii Sociali au luat 35 procente din voturi, iar Ecologiştii 12,5 la sută, în timp ce relativ nou partidul de extremă stânga Linke, a luat şase procente.
Rezultatul, dacă este confirmat, va face deosebit de dificil pentru Merkel să adopte reforme cheie.
Cu nepopularul ajutor de 22,4 miliarde de euro pe trei ani pentru Grecia adoptat în Parlament în urmă cu două zile, alegătorii au părut că au pedepsit-o pe Merkel.
Partidul de centru dreapta al lui Merkel a scăzut de la ultimele alegeri, în 2005, când au luat 44.8 procente din voturi.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Angela Merkel
Cele mai noi știri
Parteneri
x close