Antena 3 CNN Externe Germania avertizează: „Dacă Ucraina pierde războiul, Republica Moldova ar putea fi următoarea țintă a Rusiei”

Germania avertizează: „Dacă Ucraina pierde războiul, Republica Moldova ar putea fi următoarea țintă a Rusiei”

harta ucrainei si a moldovei
Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a declarat că războiul din Ucraina a provocat țării daune financiare grave. FOTO: Getty Images
de Bianca Chirilă    |    17 Sep 2024   •   16:37

Dacă „Ucraina cade”, atunci Republica Moldova ar putea fi următoarea țintă a Rusiei, a avertizat ministrul german de Externe, în timpul unei conferințe, la Chișinău, transmite Sky News.

Ministrul Annalena Baerbock a discutat despre situația de securitate cu diverși omologi la o conferință în capitala Republicii Moldovei.

Baerbock efectuează o vizită la Chișinău pentru Platforma de Parteneriat pentru Republica Moldova, inițiată de România, Germania și Franța.

Germania a inițiat această platformă după ce Rusia a invadat Ucraina, prezentând-o ca parte a eforturilor mai ample de a stabiliza economia Republicii Moldova și de a o proteja de dezinformarea rusă.

„Tot ceea ce facem pentru a sprijini Ucraina înseamnă și promovarea stabilizării în ceea ce privește Moldova. Este clar care este cea mai mare îngrijorare a oamenilor de aici: că dacă Ucraina cade, Moldova este următoarea țară la rând”, a spus Baerbock. 

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a declarat că războiul din Ucraina a provocat țării daune financiare grave.

„Războiul Rusiei împotriva Ucrainei, pe care l-am condamnat din prima zi, a provocat daune enorme economiei noastre. Incertitudinea cauzată de război continuă să împiedice grav dezvoltarea noastră economică și va continua să o împiedice atâta timp cât va dura războiul”, a spus Sandu. 

×
Parteneri
x close