Antena 3 CNN Externe Georgia ar putea acorda mai multă putere trupelor ruseşti de menţinere a păcii la frontiere

Georgia ar putea acorda mai multă putere trupelor ruseşti de menţinere a păcii la frontiere

Georgia ar putea acorda mai multă putere trupelor ruseşti de menţinere a păcii la frontiere
15 Aug 2008   •   09:16

Oficiali americani au declarat, joi, la Paris, că secretarul de stat Condoleezza Rice va cere Georgiei să semneze un acord de încetare a focului cu Rusia care include compensaţii vizibile acordate Rusiei dar păstrează frontierele Georgiei, relatează Associated Press.

În conformitate cu acest acord negociat sub auspiciile Franţei, care deţine preşedinţia semestrială a UE, Rusiei i se cere să îşi retragă toate forţele combatante din Georgia, dar forţele ruse de menţinere a păcii ar avea dreptul de a patrula dincolo de zonele de frontieră disputate şi aflate în centrul acestui conflict care durează de o săptămână.

Responsabilii americani au mai declarat că încă sunt necesare clarificări importante la acest document în şase puncte pe care dna Rice îl va duce cu ea la Tbilisi şi că Statele Unite ar susţine acordarea de puteri suplimentare forţelor ruse de menţinere a păcii numai dacă ele sunt limitate, bine definite şi temporare.

Responsabilii au afirmat că Rusia a cerut extinderea mandatului pentru forţele sale de menţinere a păcii. Aceşti responsabili s-au exprimat sub acoperirea anonimatului întrucât pactul nu a fost finalizat.

Agerpres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close