Antena 3 CNN Externe George W. Bush: Summitul de la Bucureşti este unul istoric

George W. Bush: Summitul de la Bucureşti este unul istoric

George W. Bush: Summitul de la Bucureşti este unul istoric
27 Mar 2008   •   21:15

Preşedintele Statelor Unite, George W. Bush, se aşteaptă ca summitul NATO de la Bucureşti să fie un eveniment marcat de succese, dar şi de provocări. Într-un inteviu acordat postului public de televiziune, liderul american a vorbit despre agenda summitului, pe care l-a numit „istoric”. Principalele subiecte care vor fi abordate de liderii Alianţei Nord Atlantice vor fi extinderea NATO, prezenţa trupelor în Afganistan, dar şi controversatul scut antirachetă.

Teme extrem de sensibile, care pun de multe ori Alianţa pe poziţii adverse cu Moscova. Într-o notă mai relaxată, însă, merită menţionat că liderul american şi-a amintit de precedenta sa vizită la Bucureşti şi de curcubeul care a apărut pe cer în timpul discursului său. În final, Bush a declarat că România i-a oferit unul dintre cele mai frumoase momente ale mandatelor sale la Casa Albă.

În ceea ce priveşte situaţia din Afganistan, preşedintele american este convins că partenerii din Alianţa Nord-Atlantică vor ajunge la un consens. Pe de altă parte, preşedintele de la Casa Albă a subliniat că va aborda problema scutului antirachetă în cadrul discuţiilor cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Preşedintele american consideră că România s-a dovedit un aliat de nădejde, în cei 11 ani de la înfiinţarea Parteneriatului strategic româno-american.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close