Antena 3 CNN Externe George W. Bush se roagă aceluiaşi Dumnezeu cu musulmanii

George W. Bush se roagă aceluiaşi Dumnezeu cu musulmanii

George W. Bush se roagă aceluiaşi Dumnezeu cu musulmanii
06 Oct 2007   •   10:28

Preşedintele George Bush s-a străduit să convingă opinia publică musulmană că nu este „duşmanul Islamului”, aşa cum îl descriu extremiştii. „Islamul este o mare religie care predică pacea”, a declarat Bush, într-un interviu acordat unei televiziuni arabe. El a adăugat că se roagă aceluiaşi Dumnezeu ca şi musulmanii. În acelaşi interviu, Bush a reafirmat că este hotărât să înfrunte sfidarea nucleară a Iranului. În acest timp, la Teheran se făceau din nou auzite lozinci anti-americane.

„Ar fi o ameninţare foarte mare pentru pacea lumii dacă iranienii ar avea arme nucleare. Ele le-ar da ocazia să şantajeze, să ameninţe sau poate chiar să-şi realizeze obiectivul declarat, care este distrugerea Israelului.” a declarat preşedintele american.

Declaraţiile lui Bush au coincis cu "Ziua Ierusalimului" - celebrată anual, în Iran, de la revoluţia islamică din 1979. Zeci de mii de iranieni au manifestat împotriva Israelului, acuzat că ocupă Ierusalimul şi teritoriile palestiniene. Mulţimea a cerut, de asemenea, „distrugerea” Statelor Unite, considerate protectorul statului evreu, şi „moartea” preşedintelui Bush şi a secretarului de stat Condoleezza Rice.

Preşedintele Mahmud Ahmadinejad şi-a reluat declaraţiile agresive la adresa Israelului, catalogat drept „o insultă pentru demnitatea umană”. El i-a îndemnat pe evrei să părăsească Palestina şi să se mute în ţinuturile pustii din Canada sau Alaska. Ahmadinejad a ameninţat guvernele occidentale că „vor fi pedepsite de mâna puternică a popoarelor” pentru sprijinul acordat Israelului. „Dacă ei, occidentalii, vor să înceapă un nou joc cu noi, nu se vor alege decât cu regrete.” a ameninţat Ahmadinejad. Liderul iranian a reafirmat, de asemenea, că ţara sa nu va accepta să negocieze „dreptul său absolut” la programul nuclear.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close