Antena 3 CNN Externe George W. Bush l-a comparat pe bin Laden cu Hitler şi Lenin

George W. Bush l-a comparat pe bin Laden cu Hitler şi Lenin

George W. Bush l-a comparat pe bin Laden cu Hitler şi Lenin
02 Noi 2007   •   17:35

Preşedintele american, George W. Bush a amendat joi Congresul SUA pentru că nu a tratat cu suficientă seriozitate ameninţarea teroristă, şi l-a comparat pe Osama bin Laden cu Hitler şi Lenin. Într-un discurs adresat Heritage Fundation, Bush a susţinut campaniile militare americane în Irak şi Afganistan şi a îndemnat Congresul să nu restricţioneze fondurile alocate campaniilor pentru operaţiunile din Irak.

El a precizat că, la şase ani de la atentatele teroriste de la 11 septembrie „există tendinţa de a considera că ameninţările la adresa Statelor Unite au slăbit”, dar a avertizat că „teroriştii care au lovit America în acea dimineaţă de septembrie intenţionează să atace din nou.”

„Istoria ne-a învăţat că a subestima cuvintele persoanelor ambiţioase şi rău intenţionate este o mare greşeală. La începutul secolului al XX-lea, lumea a ignorat cuvintele lui Lenin şi astfel s-a expus planurilor sale de a lansa revoluţia comunistă în Rusia, iar apoi lumea a plătit un preţ extrem de mare. Imperiul sovietic pe care l-a creat a omorât zece milioane de oameni şi a adus lumea în pragul unui război nuclear.” a amintit preşedintele american.

De asemenea a comparat planul islamiştilor de a construi un „imperiu islamic totalitar care să se întindă din Europa până în sud-estul Asiei, cuprinzând Orientul Mijlociu şi nordul Africii” cu cel de-al treilea Reich. „În 1920 lumea a ignorat cuvintele lui Hitler, care şi-a exprimat intenţiile de a construi un super-stat arian în Germania, se a se răzbuna pe Europa şi a eradica poporul evreu – şi lumea a plătit din nou enorm”.

George Bush a subliniat în discursul său importanţa pe care intervenţia americană o are în eliberarea irakienilor şi a amintit că cetăţenii Orientului Mijlociu aşteaptă ca Statele Unite să îi ajute să protejeze această libertate. Cu această ocazie a criticat întenţiile Congresului american, dominat de forţele democrate, de a limita fondurile dedicate operaţiunilor din Irak. „Din păcate, în prea multe situaţii, unii membri ai Congresului se comportă de parcă America nu ar fi în război”, a încheiat preşedintele George W. Bush.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close