Antena 3 CNN Externe George W. Bush întâmpinat cu proteste la Sydney

George W. Bush întâmpinat cu proteste la Sydney

George W. Bush întâmpinat cu proteste la Sydney
04 Sep 2007   •   20:11

Preşedintele american George W. Bush a fost întâmpinat cu proteste la Sydney. Militanţii pacifişti şi ecologiştii au ieşit în stradă, tocmai pentru a-i arăta liderului american că nu este bine venit în Australia. Liderul de la Casa Albă participă la summit-ul de Coperare Economică Asia-Pacific, care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni.

Cu doar câteva ore înainte de sosirea liderului american, peste o sută de oameni au ieşit în stradă pentru a contesta politica administraţiei americane. Demonstranţii sunt nemulţumiţi de intervenţia americană în Irak, în condiţiile în care premierul australian John Howard este un aliat de nădejde al Casei Albe.

Potrivit unui sondaj de opinie, peste 50% dintre australieni cred că George Bush este cel mai nepotrivit preşedinte din istoria Statelor Unite. Proteste de mare amploare faţă de preşedintele american sunt anunţate şi sâmbătă la Sydney. Încălzirea climaterică şi comerţul sunt principalele subiecte de pe agenda summit-ul de Coperare Economică Asia-Pacific.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close