Antena 3 CNN Externe George W. Bush a fost sfătuit să bombardeze Iranul

George W. Bush a fost sfătuit să bombardeze Iranul

George W. Bush a fost sfătuit să bombardeze Iranul
30 Sep 2007   •   13:25

Unul dintre fondatorii mişcării neoconservatoare, Norman Podhoretz a avut o întâlnire privată cu preşedintele american, George W. Bush, ocazie cu care l-a sfătuit să bombardeze Iranul mai degrabă decât să îi permită să obţină arme nucleare.

Podhoretz, care s-a alăturat campaniei prezidenţiale a lui Rudolph Giuliani în calitate de consilier pe probleme de politică externă, a avut o întâlnire cu Bush la sfârşitul primăverii trecute, la hotelul Waldorf Astoria din New York, care nu a fost mediatizată. Karl Rove, care încă era consilier al lui Bush la Casa Albă, a luat notiţe în timpul întâlnirii, care a durat 45 de minute, dar nu a fost menţionată în programul oficial al preşedintelui american, potrivit publicaţiei citate. ?I-am cerut lui Bush să ia acţiuni împotriva instalaţiilor nucleare iraniene şi i-am explicat de ce nu există alternativă?, a declarat Podhoretz (77 de ani), într-un interviu acordat Sunday Times. ?I-am prezentat scenariul în cel mai grav caz - bombardarea Iranului - şi cele mai grave consecinţe în cazul în care se permite ca iranienii să obţină bomba?, a adăugat el.

De asemenea, Podhoretz i-a spus lui Bush: ?Ai responsabilitatea copleşitoare de a împiedica un alt holocaust. Eşti singurul care are curajul să facă acest lucru?. ?Nu a dat nici cel mai mic indiciu dacă era de acord cu mine, dar a ascultat foarte atent?, a precizat acesta. Podhoretz s-a declarat convins, însă, că George W. Bush nu îşi va părăsi postul fără să se asigure că Iranul nu a ?obţinut arma nucleară sau a trecut de punctul din care nu mai există întoarcere?. Preşedintele american ?crede că dacă aşteptăm pentru ca ameninţările să se materializeze vom fi aşteptat prea mult, iar eu sunt de acord sută la sută cu acest lucru?, a adăugat el. Pe de altă parte, Podhoretz a mai adăugat că este împotriva armelor nucleare şi nu le consideră necesare.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close