Antena 3 CNN Externe George Bush, marele absent la summitul de mediu

George Bush, marele absent la summitul de mediu

George Bush, marele absent la summitul de mediu
25 Sep 2007   •   09:38

O acţiune rapidă şi fermă împotriva încălzirii globale. Pentru asta au pledat luni la New York, secretarul general al ONU, Ban Ki -Moon, guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger şi preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy. La summit-ul de mediu de la New York au participat 150 de ţări şi 80 de şefi de stat şi de guvern. Marele absent a fost chiar preşedintele american, George W. Bush. Marea problemă a încălzirii globale rămâne în continuare emisia de gaze poluante. Pe aceasta s-au axat şi discuţiile din cadrul summit-ului de la New York. În acest context, secretarul general al ONU, sud coreeanul Ban Ki- Moon a făcut încă un apel la solidaritate.

Pe parcursul discuţiilor, statele mai puţin dezvoltate au învinovăţit marile puteri de încălzirea globală. În replică, guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger le-a cerut acestora să nu mai caute vinovaţii şi să privească spre viitor. ?Consecinţele schimbării climatice sunt atât de presante încât nu contează cine a fost responsabil în trecut. Important este cine va fi răspunzător în viitor şi aici vorbim de toată lumea?, a spus Schwarzenegger. Şi preşedintelui Franţei, Nicolas Sarkozy a pledat pentru o acţiune rapidă în această problemă.

Discuţiile purtate la summitul de la New York vor fi continuate în decembrie, în Indonezia, la o conferinţă internaţională despre schimbările climatice. Liderii mondiali se aşteaptă atunci să adopte un acord care să înlocuiască protocolul de la Kyoto, după expirarea acestuia. Potrivi protocolului de la Kyoto, ţările industrializate ar trebui să reducă emisiile poluante cu 5,2% în perioada 2008 -2012, faţă de 1990.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close