Antena 3 CNN Externe George Bush într-o vizită surpriză în Irak (VIDEO)

George Bush într-o vizită surpriză în Irak (VIDEO)

George Bush într-o vizită surpriză în Irak <font color=red>(VIDEO)</font>
03 Sep 2007   •   18:02

Deşi era în drum spre Sydney, unde urmează să participe la un summit al liderilor din Asia-Pacific, Bush a fãcut o oprire neanunţată în Irak. Potrivit Casei Albe, preşedintele american a aterizat la baza aeriană al-Asad, situată la vest de Bagdad, în provincia Anbar. Preşedintele este însoţit în vizita sa în Irak de secretarul american de Stat Condoleezza Rice, de consilierul pentru Securitate naţionalã Steven Hadley şi de secretarul Apărării Robert Gates. Este cea de-a treia vizită în Irak a liderului american de la începutul războiului în 2003. Vizita lui Bush în Irak are loc în contextul retragerii trupelor britanice din Basra, în sudul Irakului. Analiştii cred că mişcarea aliaţilor britanici este un prim pas spre retragerea completă a trupelor britanice din teatrul de război.

Democraţii din opoziţie şi o serie de republicani cer retragerea trupelor americane din Irak, după mai mult de patru ani de război. 3.700 de militari americani şi zeci de mii de irakieni şi-au pierdut viaţa în Irak.

Totuşi, preşedintele american George W. Bush a rezistat presiunilor Congresului privind retragerea truplor din Irak. Bush a declarat că trupele nu vor părăsi Irakul cât timp se va afla la Casa Albă. În plus, a avertizat că experienţa războiului din Vietnam ar trebui să fie o lecţie pentru americani.

Săptămâna viitoare, comandantul forţelor americane în Irak va prezenta în faţa Congresului, un raport privind Irakul. Preşedintele Bush va folosi această vizită pentru a susţine necesitatea trupelor americane în Irak şi importanţa lor în stabilizarea situaţiei din zonă -  

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close