Antena 3 CNN Externe Gaza trage cu rachete spre Israel, care răspunde cu fluturaşi de avertisment

Gaza trage cu rachete spre Israel, care răspunde cu fluturaşi de avertisment

Gaza trage cu rachete spre Israel, care răspunde cu fluturaşi de avertisment
08 Ian 2010   •   00:44

O rachetă Qassam trasă din Gaza a explodat la sud de Ashkelon, joi, fără a produce daune sau victime. Aceasta a venit după o serie de mortiere lansate la începutul zilei, şi după ce o rachetă anti-tanc a fost trasă spre forţele israeliene de securitate ce patrulau la graniţa cu Gaza.
Forţele aeriene israeliene au aruncat mii de fluturaşi de avertisment deasupra Fâşiei Gaza, avertizându-i pe locuitori să stea departe de graniţa cu Israel şi să evite implicarea în contrabandă.
Unul dintre fluturaşi prezenta o hartă şi avertiza locuitorii că oricine aflat la mai puţin de 300 m de gardul de securitate se pune în pericol.
Un alt fluturaş cerea locuitorilor să nu stea liniştiţi în timp ce contrabandiştii îi pun în pericol. Acesta includea un număr de telefon şi o adresă de e-mail pentru cei care doresc să ofere informaţii despre tunelurile de contrabandă.
Avertismentele vin după ce şase mortiere au explodat lângă Negev,alte trei la frontiera Kerem Shalom şi o alta pe coastă.
Premierul Benjamin Netanyahu a ameninţat că Israel va răspunde la fiecare rachetă trasă de militanţii din Gaza. Primul pas a fost închiderea pe termen limitat a punctului de frontieră Kerem Shalom .
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close