Antena 3 CNN Externe Gaza. Dreapta israeliană face presiuni pentru un atac de amploare asupra islamiştilor

Gaza. Dreapta israeliană face presiuni pentru un atac de amploare asupra islamiştilor

Gaza. Dreapta israeliană face presiuni pentru un atac de amploare asupra islamiştilor
11 Feb 2008   •   10:38

Israelul şi-a intensificat, dumincă, ameninţările împotriva liderilor mişcării Hamas, după ce un copil israelian a fost mutilat de o rachetă lansată din Fâşia Gaza. Premierul Ehud Olmert respinge totuşi ideea unei operaţiuni terestre de mare amploare în Gaza.

Oraşul israelian Sderot, situat nu departe de Fâşia Gaza, este permanent ţinta atacurilor cu rachete lansate de extremiştii palestinieni.

Sâmbătă, un băiat de opt ani şi-a pierdut un picior după ce a fost rănit de o asemenea rachetă. Incidentul a revoltat opinia publică israeliană şi mai ales pe locuitorii din Sderot, care au blocat principala cale de acces în Ierusalim.

Premierul Ehud Olmert este supus presiunilor opoziţiei şi ale aripii dure din guvern, pentru a declanşa o operaţiune de proporţii împotriva liderilor islamişti din Gaza.

Un ministru a propus ca orice cartier din Gaza din care sunt lansate rachete să fie "ras de pe hartă", după ce în prealabil locuitorii săi sunt avertizaţi.

Olmert a precizat, însă, că deocamdată nu are în vedere operaţiuni terestre de mare amploare, care ar putea compromite negocierile de pace cu palestinienii, care abia au fost reluate.

La rândul său, ministrul apărării Ehud Barak s-a deplasat la Sderot, unde le-a promis localnicilor că va face totul ca să-i apere.

?Vom continua să atacăm cu toate mijloacele disponibile. Puteţi auzi şi acum elicopterele în aer. Vom continua să acţionăm până rezolvăm această problemă?, a declarat Barak.

Asigurările lui Barak nu i-au convins pe localnici, care l-au primit cu huiduieli. Starea de tensiune poate duce oricând la o nouă explozie de violenţă.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close