Antena 3 CNN Externe Gaza. Alan Johnston de la BBC ameninţat cu decapitarea

Gaza. Alan Johnston de la BBC ameninţat cu decapitarea

Gaza. Alan Johnston de la BBC ameninţat cu decapitarea
18 Iun 2007   •   11:26

Gruparea palestiniană care îl ţine ostatic pe jurnalistul BBC, Alan Johnston, nu are de gând să-l elibereze, aşa cum s-a vehiculat în presă. Mai mult, răpitorii ameninţă că-l vor executa pe ziarist dacă nu se organizează negocieri pentru eliberarea lui. Într-o înregistrare video transmisă de Al-Jazeera, un purtător de cuvânt al grupării Armata Islamului a anunţat că-l va ucide pe Alan Johnston, în cazul în care nu se va obţine niciun acord pentru eliberarea lui. ?Dacă nu ajungem la un acord, iar situaţia se înrăutăţeşte pentru noi şi gruparea noastră, va trebui să ne îndreptăm spre Allah şi nu vom avea altă opţiune decât să-l decapităm pe jurnalist?.

Membrul grupării a dezminţit şi informaţiile potrivit cărora s-ar fi încheiat deja un acord cu mişcarea Hamas. Duminică, un oficial Hamas anunţa că eliberarea corespondentului BBC este iminentă, pentru că negocierile sunt într-un stadiu avansat.

Alan Johnston, singurul corespondent străin detaşat permanent în Fâşia Gaza, nu a mai fost văzut de pe 12 martie când a fost răpit din maşina sa. Primele imagini cu el au fost postate pe site-ul grupării islamiste pe 1 iunie.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close