Antena 3 CNN Externe "Gaură de glonţ" descoperită pe un panou solar al SSI

"Gaură de glonţ" descoperită pe un panou solar al SSI

"Gaură de glonţ" descoperită pe un panou solar al SSI
Foto: NASA
30 Apr 2013   •   17:36

Un meteorit de mici dimensiuni sau un fragment de gunoi spaţial a străpuns unul dintre panourile solare al Staţiei Spaţiale Internaţionale, anunţă astronautul canadian Chris Hadfield, preluat de presa de pe mapamond

"Gaura, care se aseamănă cu una produsă de un glonţ, a fost provocată de o piatră de mici dimensiuni, care a străpuns panoul nostru solar. Din fericire, nu a pătruns înăuntru", a scris Hadfield pe contul său de  Twitter şi preluat de RIA Novosti.

Mesajul este însoţit de fotografii ale panourilor solare, iar pe unul dintre ele se vede o fisură mică. Experţii consideră că cel mai probabil incidentul a fost provocat de un fragment de gunoi spaţial, şi nu de o rămăşiţă a vreunui meteorit.

"Este foarte puţin probabil ca acea fisură să fi fost provocată de o bucată de meteorit. Mai degrabă cred că este vorba de reziduurile care navighează haotic pe orbita planetei noastre. Sunt convins că acea piesă, care a lovit panoul solar, este făcută de oameni şi nu are origini extraterestre", a declarat Jim Scotti, un om de ştiinţă de la Observatorul Astronomic din Arizona.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close