Antena 3 CNN Externe Gafele "ţarului" Boris Elţîn în diplomaţie

Gafele "ţarului" Boris Elţîn în diplomaţie

Gafele "ţarului" Boris Elţîn în diplomaţie
25 Apr 2007   •   12:46

Diplomaţia nu a fost niciodată punctul forte al lui Boris Elţîn, chiar dacă era liderul unei mari puteri precum Rusia. Din contră, s-a remarcat prin stilul său neortodox, cu totul neobişnuit în lumea relaţiilor internaţionale. Nu de puţine ori a fost protagonistul unor gafe monumentale.

Sub privirile uimite ai cancelarului Helmut Kohl, Elţîn a luat bagheta din mânile dirijorului şi a dat el tonul fanfarei militare. Imprevizibil, liderul de la Kremlin a reuşit de multe ori să-i surprindă pe cei aflaţi în jur cu stilul său ieşit din tiparele diplomatice. Asta chiar în faţa camerelor de filmat. Elţân obişnuia să facă glume grosolane chiar şi la întâlnirile la înalt nivel. Acum 12 ani, la New York, la o conferinţă de presă cu preşedintele american Bill Clinton, a dat un răspuns neaşteptat presei, care comentase anterior că întrevederea va fi un dezastru.

Cu doar câteva zile înainte de a fi surprins dansând în timpul campaniei electorale pentru cel de-al doilea mandat, Elţîn suferise un atac de cord. Problemele sale cu inima au fost agravate şi de consumul excesiv de alcool. Se spune că în mai multe ocazii a ţinut discursuri televizate sub influenţa băuturii. În 1994, tot sub influenţa alcoolului, nu a mai coborît din avion ca să stea de vorbă cu premierul Irlandei, care îl aştepta pe aeroportul din Shannon.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close