Furtuna a făcut cel puţin o victimă: un bărbat în vârstă, electrocutat din cauza unor cabluri doborâte de vânt.
Furtuna a lovit fără milă regiunile ai căror locuitori ajunseseră, deja, la disperare după câteva săptămâni de luptă cu inundaţiile. A fost emisă o alertă de cod roşu pentru vânt puternic, prima după mai bine de un an.
Într-un oraş din vestul Angliei, o jurnalistă de televiziune care dorea să afle detalii despre furtună a primit răspunsul altfel decât se aştepta. Un copac se prăbuşeşte în apă, sub forţa vântului. Rafalele de vânt au fost atât de puternice încât au doborât chiar şi camioane care circulau pe şosele.
Peste o sută de mii de familii au rămas fără curent electric. Autorităţile califică situaţia drept "o criză naturală aproape fără precedent".
Furtuna şi mai ales noile ploi torenţiale au agravat şi mai mult situaţia în zonele deja inundate.
În valea Tamisei, peste o mie de locuinţe sunt sub ape iar meteorologii avertizează că alte câteva mii vor avea aceeaşi soartă în zilele următoare.
Apele Tamisei au ieşit din matcă şi în preajma castelului regal din Windsor. Aleile şi terenurile de golf de sub zidurile cetăţii sunt, acum, inundate.
Este una din zonele în care armata a fost mobilizată în ajutorul sinistraţilor. Sute de soldaţi au intrat în luptă cu apele iar alţi o mie sunt gata să intervină în orice moment.
Dar sosirea militarilor nu i-a liniştit pe localnicii convinşi că dezastrul putea fi limitat dacă se luau, din timp, măsuri adecvate. Agenţia de Mediu şi-a retras tot personalul dintr-o localitate inundată, pe motiv că "publicul era ostil".
Furtuna şi inundaţiile au provocat haos şi pe căile ferate. O importantă companie feroviară şi-a anulat toate cursele cu plecarea din Londra iar sute de navetişti au rămas blocaţi cu orele în gări sau prin trenuri.