Antena 3 CNN Externe O furtună apocaliptică a spulberat un festival muzical cu zeci de mii de spectatori în Slovacia

O furtună apocaliptică a spulberat un festival muzical cu zeci de mii de spectatori în Slovacia

Main Pohoda
Instalații afectate de furtună la festivalul Pohoda din Slovacia. Captură foto: X@meteo60
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iul 2024   •   21:03

Un festival de muzică în aer liber a fost anulat, sâmbătă, în Slovacia, după ce o furtună deosebit de violentă a cauzat rănirea a 15 persoane şi a distrus instalațiile de sunet, relatează Agerpres, citând AFP şi DPA.

Organizatorii festivalului Pohoda, care se desfășura în orașul Trencin din vestul țării, au anunțat inițial opt răniți.

Ulterior, bilanțul a fost actualizat la cel puțin 15.

"După ce am evaluat securitatea instalațiilor de la festival, am decis că Pohoda 2024 trebuie închis", au anunțat organizatorii într-un comunicat postat pe website-ului festivalului.

Ei au adăugat că spectatorii au fost evacuați cu autobuzele către diferite orașe din regiune.

În imagini filmate de posturile locale de televiziune și distribuite pe rețelele sociale se vede cum pânzele de pe diferitele amenajări ale evenimentului au fost smulse de vântul puternic, iar mai mulți oameni își caută adăpost.

Organizat începând din 1997, festivalul Pohoda a devenit popular printre artiștii locali şi internaționali, găzduind mai multe genuri muzicale.

În acest an, urmau să fie prezenți aproximativ 30.000 de spectatori, pe parcursul celor trei zile ale festivalului.

Meteorologii au avertizat în legătură cu episoadele de vreme severă  

În timp ce țări precum România se sufocă sub o "cupolă" ce pare că ține captiv aerul fierbinte, meteorologii au avertizat că un contrast termic va favoriza temperaturi mult sub medie în vestul și sud-vestul Europei la începutul weekendului, în timp ce valul de căldură atinge cote maxime în est vineri și sâmbătă.

Modelul utilizat de specialiști a relevat, până vineri, vârfuri caniculare în Italia, țările din Peninsula Balcanică, Slovacia, Polonia, Ucraina, Belarus și regiunea baltică, temperaturile fiind în unele cazuri chiar și cu 12 grade Celsius peste mediile "normale" din luna iulie.

Însă, conform datelor meteorologilor, contrastul de temperatură între vestul și centrul Europei va duce la apariția unor vânturi puternice care se vor manifesta din Franța spre regiunea munților Alpi și până Polonia în perioada weekendului, cu posibile noi episoade de vreme severă.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close