Antena 3 CNN Externe Fumatul în locuri publice interzis în Germania

Fumatul în locuri publice interzis în Germania

Fumatul în locuri publice interzis în Germania
01 Sep 2007   •   16:54

Începând de sâmbătă, 1 septembrie, în toată Germania se interzice fumatul în gări, trenuri şi în clădirile oficiale, scrie ziarul german Sueddeutsche Zeitung. Legea pentru protecţia faţă de efectele nocive ale fumatului pasiv, care intră în vigoare de azi, interzice fumatul în gări, mijloacele de transport şi în clădirile oficiale precum tribunale, fundaţii, parlament sau agenţii de muncă. Totuşi, în 330 de gări foarte circulate pasagerii au voie să fumeze în spaţii special amenajate, semnalizate cu marcaje galbene pe podea şi cu alte simboluri speciale.

Pentru suprafeţele date în închiriere sau arendă din interiorul gărilor sunt valabile în continuare reglementările regionale şi cele ale proprietarului. În urma acestei legi, vor dispărea compartimentele pentru fumători din trenuri. În cazul încălcării flagrante a reglementării, pot urma amenzi de până la 1.000 de euro, declara ministrul german al Sănătăţii, Ulla Schmidt. Interdicţiile de a fuma la restaurant sunt în continuare de competenţa guvernelor de land.

Totodată, a crescut şi vârsta de la care tinerii pot cumpăra articole de tutungerie, de la 16 la 18 ani. La automate, începând cu 2007, un pachet de ţigări poate fi cumpărat doar cu ajutorul unui card EC dotat cu un cip reîncărcabil, pentru a-i împiedica pe tinerii sub 16 ani să facă uz de aceste mijloace.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close