Antena 3 CNN Externe FSB face apel la grupul Wagner să nu facă ''o greşeală ireparabilă'' şi să-l aresteze pe Prigojin

FSB face apel la grupul Wagner să nu facă ''o greşeală ireparabilă'' şi să-l aresteze pe Prigojin

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB, fostul KGB) a cerut sâmbătă mercenarilor din grupul Wagner ''să nu facă o greşeală ireparabilă'' şi să nu execute ordinele lui Evgheni Prigojin, şeful grupului, după ce acesta a făcut apel la o revoltă armată împotriva Ministerului rus al Apărării.

FSB face apel la grupul Wagner să nu facă ''o greşeală ireparabilă'' şi să-l aresteze pe Prigojin
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Iun 2023   •   08:18

''Facem apel la luptătorii armatei private să nu facă o greşeală ireparabilă, să înceteze orice acţiune armată împotriva poporului rus, să nu execute ordinele criminale şi trădătoare ale lui Prigojin, să ia măsuri pentru arestarea acestuia'', se arată într-un comentariu al FSB, citat de Interfax.

Potrivit comunicatului, ''declaraţiile şi acţiunile lui Prigojin sunt de fapt un apel la declanşarea unui conflict civil armat pe teritoriul Rusiei şi reprezintă o lovitură în spate pentru militarii ruşi care luptă împotriva forţelor pro-fasciste ucrainene''.

''Toate informaţiile răspândite pe reţelele de socializare în numele lui Evgheni Prigojin despre presupusul bombardament asupra unităţilor din spatele Wagner nu corespund realităţii şi reprezintă o provocare informativă'', adaugă FSB.



Serviciul a precizat că ''direcţia de investigaţii (...) a deschis un dosar penal legitim şi bine fundamentat împotriva lui Prigojin'' pentru ''organizarea unei rebeliuni armate'', o infracţiune ce se pedepseşte de la 12 la 20 de ani de închisoare.

Prigojin a acuzat vineri armata rusă că a bombardat poziţiile companiei militare private şi a promis că îi va pedepsi pe vinovaţi.

Şeful Wagner a făcut apel la forţele din subordinea Ministerului Apărării să nu opună rezistenţă, în caz contrar vor fi ''eliminate imediat''.

''Suntem 25.000 şi vom afla de ce este haos în ţară'', a scris Prigojin, negând că ar fi vorba de o lovitură de stat.

×
Subiecte în articol: Prigojin
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close