Antena 3 CNN Externe Frattini nu a fost criticat pentru Macovei

Frattini nu a fost criticat pentru Macovei

Frattini nu a fost criticat pentru Macovei
19 Feb 2007   •   19:52

Informaţiile apărute în presă în legătură cu admonestarea lui Franco Frattini, în Colegiul comisarilor, pentru declaraţiile sale favorabile ministrului român al Justiţiei sunt ?total lipsite de sens?, a declarat Frisco Roscam-Abbing, purtătorul de cuvânt al oficialului european. Potrivit unui articol publicat pe www.euexpands.com, care cita ?surse UE?, comisarul Frattini ar fi fost mustrat de colegii săi pentru poziţia exprimată în legătură cu situaţia unui ministru dintr-o ţară membră a UE.

?Nu ştiu absolut nimic despre niciun fel de critică adusă vicepreşedintelui Frattini pe acest subiect?, a declarat Roscam-Abbing în conferinţa de presă de luni. El a ţinut totuşi să atragă atenţia că executivul comunitar este interesat ?de rezultatele concrete obţinute de România şi de măsurile luate în continuarea reformei sistemului juridic şi în lupta împotriva corupţiei?. ?Acesta este principalul nostru punct de referinţă, şi nu politicienii individuali?, a mai subliniat el.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei, Johannes Laitenberger, a declarat că o decizie în problema clauzei de salvgardare va fi luată abia după ce România îşi va prezenta, la 31 martie, raportul privind îndeplinirea obligaţiilor. Abia după aceea executivul comunitar, în urma propriilor verificări, va remite Parlamentului şi Consiliului European un raport propriu. Potrivit Rompres, o eventuală activare a clauzei de salvgardare ar putea fi decisă doar la summit-ul european din vara acestui an, dacă în favoarea măsurii vor vota trei sferturi dintre membrii UE.

×
Parteneri
x close