Antena 3 CNN Externe Frattini, criticat în PE pentru susţinerea expulzării imigranţilor

Frattini, criticat în PE pentru susţinerea expulzării imigranţilor

Frattini, criticat în PE pentru susţinerea expulzării imigranţilor
13 Noi 2007   •   09:02

Comisarul european pentru Justiţie, Franco Frattini, a fost criticat dur în Parlamentul European pentru comentariile sale privind rromii din Italia. Într-o dezbatere special organizată pe această temă în forul european, mai mulţi europarlamentari l-au acuzat pe comisarul Frattini - fost ministru în guvernul Berlusconi - că şi-a exprimat opiniile din oportunism politic şi că nu a rămas neutru în această chestiune. Decretul aprobat de guvernul italian privind expulzarea imigranţilor nu era pe ordinea de zi iniţială, dar a devenit o temă importantă pe agenda sesiunii de la Strasbourg.

În deschiderea discuţiilor, comisarul Frattini a apărat decretul italian şi a spus că nu încalcă directivele europene şi că trebuie găsit un echilibru între liberatea de mişcare şi securitatea statelor membre UE. Comisarul Frattini a fost criticat vehement în cadrul dezbaterilor pentru că nu şi-a păstrat neutralitatea şi s-a lansat în declaraţii părtinitoare.

Printre cei care au luat apărarea românilor se numără şi G. Watson. El a spus că decretul ameninţă spiritul Directivei 38 din 2004 şi nu prevederile legale. Directiva se referă la libera circulaţie a persoanelor. Eurodeputaţii au propus şi adoptarea unei rezoluţii în acest sens, însă documentul va fi spus la vot abia miercuri.

Indiferent de conţinutul textului, acesta nu va avea decât rol de recomandare şi nu va afecta aplicarea decretului italian privind expulzarea imigranţilor infractori.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close