Antena 3 CNN Externe Frattini critică Guvernul Prodi pentru politica imigranţilor

Frattini critică Guvernul Prodi pentru politica imigranţilor

Frattini critică Guvernul Prodi pentru politica imigranţilor
02 Noi 2007   •   11:04

Comisarul UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne, Franco Frattini susţine că Italia ar fi avut la îndemână o directivă europeană adoptată încă din 2006 cu ajutorul căreia ar fi putut împiedica intrarea necontrolată a imigranţilor români în ţară. Într-o declaraţie acordată cotidianului ?Il Messagero? de vineri, Frattini, care răspunde şi de resortul imigraţiei, consideră că decretul-lege adoptat miercuri în regim de urgenţă de guvernul italian pentru a facilita expulzarea cetăţenilor comunitari, în numele siguranţei publice, nu este decât o ?măsură parţială?.

Acest decret trebuie completat cu măsuri care ?să permită aplicarea unei directive europene din 2006, potrivit căreia persoana care nu dispune de mijloace de subzistenţă sau care comite un delict trebuie expulzată?, a declarat comisarul european.

Franco Frattini, fost ministru în guvernul lui Silvio Berlusconi, acuză cabinetul de centru-stânga condus de Romano Prodi că a ridicat toate restricţiile de intrare şi de şedere pentru cetăţenii statelor membre ale UE, după venirea la putere în mai 2006. ?A fost o imprudenţă gravă ca acest moratoriu să nu fie însoţit de o măsură care să permită expulzarea imediată? a celor care nu au mijloace de subzistenţă ori constituie un pericole pentru ordinea publică, a mai spus Frattini. El a subliniat că directiva europeană prevede că ţara de origine a persoanelor expulzate ?are obligaţia de a le reprimi?.

Adoptarea decretului-lege a survenit imediat după incidentul grav în care un cetăţean român de etnie romă a agresat şi violat, la Roma, o femeie italiană, decedată ulterior.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close