Antena 3 CNN Externe Fratele vitreg al lui ben Laden doreşte să construiască un mega-oraş

Fratele vitreg al lui ben Laden doreşte să construiască un mega-oraş

Fratele vitreg al lui ben Laden doreşte să construiască un mega-oraş
03 Aug 2008   •   13:29

Fratele vitreg al lui Osama ben Laden, Tarik, vrea să construiască un mega-oraş, care să lege două continente, Asia şi Africa. Un oraş de 200 de miliarde de dolari, care va pune la dispoziţie peste 800.000 de locuri de muncă.
Oraşul urmează să fie construit în golful care desparte Africa de Peninsula Arabică. Potrivit directorului general al proiectului, Oraşul Luminii, este gândit ca un catalizator creşterii economice pentru generaţia următoare. Se pare că acest scop măreţ pare a fi realzabil căci programul a fost aprobat deja de autoritatile din Yemen si Djibouti, iar acum se află în stadiul de definitivare a detaliilor.

Tarek ben Laden este cunoscut mai degrabă ca reprezentantul unui imperiu al construcţiilor. Totul a fost moştenit de la tatăl său care la mijlocul secolului trecut, s-a mutat din Yemen în Arabia Saudita şi a reuşit să pună bazele afacerii estimate la câteva miliarde de dolari. Pentru restul investitiilor, autorii proiectului mizează pe surse private din întreaga lume.

Oraşul va avea 2.500 de km pătraţi şi va oferi peste 850.000 de locuri de muncă. Ca să fie mai convingători, realizatorii proiectului au precizat, printre altele, că au fost demarate deja studii de fezabilitate în vederea realizării de rafinării de petrol şi uzine de ciment. Odată banii adunaţi, din totalul investiţiilor, 20 de miliarde ar trebui cheltuite pentru amenajarea podului care va avea o lungime de 28,5 km, alte 17 miliarde vor fi folosite pentru ridicarea unui aeroport şi încă 15 miliarde, pentru ridicarea unui port.

Dacă banii se vor aduna, construcţia propriu-zisă a oraşului şi a podului aferent ar trebui să înceapă prin 2009.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close