Antena 3 CNN Externe Fratele lui Berlusconi, acuzat de folosirea unor discuţii interceptate

Fratele lui Berlusconi, acuzat de folosirea unor discuţii interceptate

Fratele lui Berlusconi, acuzat de folosirea unor discuţii interceptate
03 Iun 2010   •   18:39

Fratele premierului italian Silvio Berlusconi este anchetat pentru că ar fi obţinut ilegal înregistrări confidenţiale ale unor discuţii pe care apoi le-a publica în ziarul familiei Il Giornale. Procuratura din Milano crede că fratele lui Berlusconi, Paolo, proprietar al Il Giornale, a încălcat legea publicând casetele înainte de a fi înregistrate ca probe de magistraţi.
Informaţia vine pe fondul eforturilor premierului de a forţa trecerea prin parlament a unei controversate legi ce ar limita folosirea conversaţiilor interceptate de poliţie şi magistraţi.
Criticii lui Berlusconi susţin că legea este menită de a-l scuti pe mogului media de un şi mai mare oprobiu după apariţia unor conversaţii interceptate ce l-au implicat într-o serie de scandaluri în ultima perioadă.
Publicaţia de dreapta Il Giornale a publicat la 31 decembrie 2005 conţinutul unei conversaţii, din iulie acelaşi an, între principalul politician de stânga, Piero Fassino, şi Giovanni Consorte, fostul preşedinte al Unipol, un grup al asiguratorilor.
Înregistrarea se referă la discuţia celor doi despre progresul Unipol în preluarea unei importante bănci Banca Nazionale del Lavoro (BNL), tranzacţie care ulterior a eşuat.
Caseta i-ar fi fost înmânată lui Paolo de către Roberto Raffaelli, şef al unei organizaţii de cercetare, în prezenţa lui Silvio Berlusconi şi a lui Fabrizio Favata ? asociat al lui Paolo Berlusconi şi Raffaelli.
Săptămâna trecută, Favata a fost arestat pentru că ar fi încercat să îl şantajeze pe Raffaelli cu 300.000 de euro.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close