Antena 3 CNN Externe Franţa. Un nou premier - Francois Fillon

Franţa. Un nou premier - Francois Fillon

Franţa. Un nou premier - Francois Fillon
17 Mai 2007   •   09:14

Francois Fillon a fost numit prim ministru al Franţei. Anunţul a fost făcut printr-un comunicat al Preşedinţiei franceze. În vârstă de 53 de ani, Francois Fillon este un apropiat al preşedintelui Sarkozy şi membru al partidului Uniunea pentru Mişcarea Populară. O ceremonie oficială de învestire va avea loc, la Matingon, reşedinţa oficială a premierilor republicii. Francois Fillon îi va lua, astfel locul lui Dominique de Villepin, în vârstă de 53 de ani, numit premier pe 31 mai 2005.

Francois Fillon, consilierul politic al lui Sarkozy din 2004, este văzut ca un politician calm şi capabil care a reuşit cu succes să reformeze sistemul de pensii francez în perioada cât a fost ministru al Protecţiei Sociale între 2002 şi 2004.

Numele lui Fillon a fost vehiculat pentru funcţia de premier încă din 7 mai, la o zi după ce francezii au aflat cine este noul lor preşedinte. Nicolas Sarkozy i-ar fi spus lui Tony Blair, în timpul unei discuţii telefonice că Francois Fillon va fi numit în funcţia de premier.

Noul guvern va fi anunţat vineri dimineaţa. Sarkozy, care a fost învestit preşedinte miercuri, a promis o echipă restrânsă din 15 membri, având în componenţă un număr aproape egal de femei şi de bărbaţi - o premieră în Franţa -, deschisă centriştilor şi unor personalităţi de stânga.

Citiţi BRITANICII VRĂJIŢI DE FAMILIA SARKOZY

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close