Antena 3 CNN Externe Franţa. Ultima zi pentru înscrieri la prezidenţiale

Franţa. Ultima zi pentru înscrieri la prezidenţiale

Franţa. Ultima zi pentru înscrieri la prezidenţiale
16 Mar 2007   •   15:49

În Franţa, lista cu candidaturile pentru Palatul Elysee se închide vineri. Doritorii să se înscrie în cursa prezidenţială din 22 aprilie mai au la dispoziţie doar câteva ore pentru a-şi depune cele 500 de semnături de susţinere necesare pentru intrarea în cursă. Sondajele de opinie indică un avans în lupta electorală pentru candidatul dreptei, Nicolas Sarkozy, urmat de Segolene Royal şi Francois Bayrou.

Analiştii îi acordă şanse mari avocatului Francois Bayrou, venit tare din urmă în cursa electorală, şi despre care cred că ar putea beneficia de sprijin din partea ambelor tabere, în condiţiile unei drepte divizate şi a unei stângi încă neconsolidate şi cu un candidat neexperimentat.

Pe locul trei în sondajele de opinie se clasează în continuare naţionalistul de extremă-dreapta Jean-Marie Le Pen. Pe lângă candidaţii consacraţi, şi cu şanse la preşedinţia Franţei, şi-au depus candidatura şi o serie de alte figuri publice, unele pitoreşti. Printre acestea, un monarhist, un poştaş, un fost Trotskist acum pesionar, şi un om de afaceri care şi-a scos casa la licitaţie pentru a-şi finanţa campania. În plus, un agricultor ecologist, care a atacat violent în campania electorală, hrana modificată genetic şi lanţurile de restaurante fast-food.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close