"Președintele republicii a discutat cu președintele Obama în această după-amiază pentru a-i exprima solidaritatea și emoția Franței după atacul armat de la San Bernardino", a indicat președinția franceză într-un comunicat, citat de Agerpres.
"Cei doi președinți au reafirmat concluziile discuțiilor avute la Washington și Paris în ultimele zile: în fața unei amenințări comune, Franța și Statele Unite fac front comun cu aliații prin unirea eforturilor și mijloacelor lor", a adăugat președinția franceză.
Președintele Obama a asigurat sâmbătă că Statele Unite nu se vor lăsa "terorizate" după atacul criminal din California, în legătură cu care anchetatorii favorizează acum pista teroristă.
Atacul, care a făcut 14 morți și 21 de răniți, a fost salutat, dar nu revendicat de gruparea Statul Islamic (SI), amintește France Presse.
Atacul a fost comis de un cuplu de origine pakistaneză, un bărbat și o femeie, uciși apoi în schimburi de focuri cu poliția. Atacatorii au deschis focul într-o sală de conferințe a unui centru de îngrijire pentru persoane cu handicap din San Bernardino.
Săptămâna trecută, primindu-l pe Francois Hollande la Casa Albă, la unsprezece zile după cele mai grave atentate comise vreodată în Franța, care au făcut 130 de morți pe 13 noiembrie la Paris, Obama a declarat că Statele Unite și Franța sunt "unite" și "în solidaritate deplină" în lupta împotriva terorismului jihadist.