Antena 3 CNN Externe Franţa paralizată. Sarkozy cere încetarea grevelor (VIDEO)

Franţa paralizată. Sarkozy cere încetarea grevelor (VIDEO)

Franţa paralizată. Sarkozy cere încetarea grevelor <font color=red>(VIDEO)</font>
21 Noi 2007   •   10:01

Preşedintele Nicolas Sarkozy a făcut apel la încetarea protestelor care au paralizat Franţa în ultimele 8 zile. Primii grevişti au fost transportatorii şi studenţii, iar marţi li s-au alăturat profesorii şi poştaşii. Sindicaliştii cer creşteri salariale şi se opun reformelor economice promovate de şeful statului. Este cea mai amplă mişcare de protest din Franţa, după venirea la putere în luna mai a lui Nicolas Sarkozy. Protestatarii au mărşăluit până târziu marţi noapte pe străzile Parisului, cu steaguri, bannere şi măşti ale preşedintelui.

Peste 700.000 de oameni au participat la proteste. ?Totul decurge bine, mobilizarea s-a făcut, au venit mulţi oameni, asta e important. Suntem aici, în stradă şi nu vom ceda, e simplu?, spun protestatarii.

Preşedintele Nicolas Sarkozy i-a îndemnat pe protestatari să înceteze grevele pentru că Franţa pierde 400 de milioane de euro, pe zi, din această cauză. ?Toată lumea ar trebui să înţeleagă că pentru mine în astfel de conflict nu vor exista nici învinşi, nici învingători. Voi fi hotărât până la capăt?, a declarat Sarkozy.

Preşedintele a dat asigurări că ?reforma va fi făcută fără nicio îndoială, dar până la final voi fi deschis la orice propuneri pentru că asta mi-e datoria?.

Sindicaliştii încep miercuri prima rundă de negocieri cu guvernul francez.

SARKOZY A FĂCUT APEL LA ÎNCETAREA GREVELOR  

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close