Franţa ar trebui drept urmare să reînfiinţeze bordelurile, pentru a proteja prostituatele de exploatare, trafic şi agresiune, arăta parlamentarul.
Chantal Brunel a cerut autorităţilor să studieze posibilitatea legalizării centrelor unde angajaţi sexuali să servească clienţii într-un cadru protejat.
Aceasta susţine că este vremea să se renunţe la stigmatizarea prostituţiei şi să se concentreze pe realizarea comerţului cu sex mai transparent şi sigur.
Potrivit unui sondaj de opinie, poziţia lui Brunel este sprijinită de majoritatea populaţiei- 59 procente dintre francezi doresc redeschiderea aşa-numitelor maisons closes ( case închise).
În 2003, Sarkozy, pe atunci ministru de interne, a făcut din solicitarea pasivă infracţiune ce se pedepseşte cu închisoare sau amendă. Brunel a votat pentru lege atunci,dar acum susţine că a eşuat controlul fenomenului. Ea cere guvernului să analizeze exemplul altor state, precum Olanda şi Elveţia, unde bordelurile sunt legale.
Pe fondul acuzaţiilor de colaborare "orizontală" cu naziştii şi a preocupării crescânde pentru drepturile femeilor, 1400 de maisons closes au fost închise în 1946 conform legii Marthe Richard. Richard, prostituată care a devenit politiciană, a luptat să scoată comerţul cu sex în afara legii.
Circa 20-30.000 de ?angajaţi? sexuali cu normă întreagă se crede că sunt în Franţa- din care 80% sunt străini.
Antena3.ro