Antena 3 CNN Externe Franţa. Magistraţii stau cu ochii pe Jacques Chirac

Franţa. Magistraţii stau cu ochii pe Jacques Chirac

Franţa. Magistraţii stau cu ochii pe Jacques Chirac
16 Iun 2007   •   16:15

La o lună după ce a părăsit palatul Elysée, Jacques Chirac revine pe primele pagini ale ziarelor, dar la rubrica judiciară. Potrivit legii, imunitatea sa ia sfârşit sâmbătă, la miezul nopţii. Şi dat fiind că numele său a fost citat, de-a lungul timpului, în multe anchete, magistraţii aşteaptă cu nerăbdare să-i ceară explicaţii.

Săptămânalul satiric ?Le Canard Enchaîne? scria, de curând, că Jacques Chirac va fi interogat chiar de luni în ancheta asupra afacerii Clearstream. Este vorba de un dosar complicat de calomnie, una dintre victime fiind chiar actualul preşedinte, Nicholas Sarkozy, pe care Chirac nu-l prea avea la suflet. Parchetul a dezminţit, însă, convocarea fostului preşedinte. Ceea ce nu înseamnă că acesta nu va fi chemat, mai târziu, în faţa anchetatorilor, şi nu doar în dosarul Clearstream.

Teoretic, Chirac ar putea avea soarta fostului său prim-ministru, Alain Juppé. Acesta a fost condamnat la 14 luni de închisoare cu suspendare, pentru că angajase ilegal, în administraţie, persoane care lucrau, de fapt, pentru partid. Iar partidul era condus, pe atunci, de Chirac. Juppé a reuşit să-şi revină după condamnare, iar acum este ?numărul doi? în guvernul numit de Sarkozy. Dar pentru Chirac, o eventuală condamnare ar echivala cu o ieşire umilitoare de pe scena politică.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close